Skip to main content

Elegantias kärnverksamhet brinner för inkludering, mångfald och professionalism. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering skapar en värdefull miljö för kunskapsutbyte. En miljö samt en trygg arbetsmarknad där alla kan dela sina unika perspektiv och erfarenheter.

Låt oss tillsammans arbeta för en trygg arbetsmarknad där all kompetens är värdefull. Oavsett bakgrund eller efternamn!

Elegantias kärnvärden är inkludering, tillit, att utmana, ödmjukhet och respekt. För oss innebär inkludering att aktivt tillvarata varje individs unika kompetenser och erfarenheter. Tillit är grunden för alla våra relationer och samarbeten. Vi uppmuntrar varandra att utmana våra tankesätt. Detta för att ständigt förbättras och utvecklas som organisation. Ödmjukhet innebär att vi lyssnar på, och lär av varandras erfarenheter och perspektiv. Respekt är centralt i allt vi gör. Det betyder att vi behandlar varandra med värdighet och uppskattning. Samt att vi värdesätter de olika bidrag som varje individ kan tillföra. Genom att arbeta utifrån dessa kärnvärden skapar vi en arbetsplats där alla känner sig trygga, stöttade och motiverade att nå sin fulla potential.

Vi arbetar för en trygg arbetsmarknad

Vår övertygelse är att en inkluderande och mångfaldig arbetsmiljö inte bara är rätt, utan också nödvändig för att nå framgång. Elegantia vill uppmuntra till att företag engagerar sig i att samverka med andra organisationer och samhällsaktörer. Detta för att främja en mer inkluderande och mångfaldsrik arbetsmarknad, vilket är av yttersta vikt. En sådan ansträngning handlar inte bara om att göra det från ett etiskt perspektiv, det har även betydande ekonomiska och strategiska fördelar.

Genom att skapa en arbetsplats där alla känner sig värderade, kan företag dra nytta av en bredare uppsättning färdigheter, kompetenser och perspektiv. Detta kan leda till ökad kreativitet, innovation och problemlösningsförmåga. Vilket i sin tur kan ge företaget en starkare ställning på marknaden. 

En arbetsmarknad som även är inkluderande och attraktiv

Vi tror starkt att en inkluderande arbetsplats också bidrar till att attrahera och behålla talangfulla medarbetare. Idag letar människor allt mer efter arbetsgivare som inte bara erbjuder konkurrenskraftiga löner och förmåner, utan även värdesätter mångfald och inkludering. Genom att visa att man tar dessa frågor på allvar, kan företag bli mer attraktiva för en bredare grupp av kandidater.  

På arbetsmarknaden har det historiskt sett varit svårt för personer med utländska efternamn att få samma möjligheter som andra.  

Det är tyvärr en välkänd och dokumenterad problematik att personer med utländska efternamn ofta möter hinder på arbetsmarknaden. Vi tror att en blandning av olika kulturer inte bara är bra, utan också bidrar till en mer dynamisk och innovativ arbetsmiljö. För att nå detta mål implementerar vi inkluderande rekryteringsprocesser. På så sätt skapar vi en företagskultur som värdesätter olikheter och kompetens. 

Företagskultur är hjärtat i varje organisation, vi förstår den!

För rekryterare är det lika viktigt att förstå sina kunders företagskulturer som att förstå sin egen. Vi tror att när rekryterare har en djupgående kunskap om den rådande kundens företagskultur, kan de bättre matcha kandidater som inte bara har rätt kompetens, utan som också passar in i och förstärker den befintliga kulturen. Detta bidrar till en mer harmonisk arbetsmiljö och minskar risken för hög personalomsättning. Elegantia kan därmed fungera som en brygga mellan företag och kandidater. Vi säkerställer med andra ord en bättre långsiktig matchning som främjar en positiv arbetsplatsdynamik.

Att förstå och harmonisera företagskulturer är en kontinuerlig process som kräver regelbunden kommunikation och feedback. Rekryterare bör i sin tur arbeta nära sina kunder för att på så sätt kontinuerligt uppdatera sin förståelse och förmåga att matcha rätt kandidater. Genom att samarbeta kan både företag och vi som ett rekryterings- och bemanningsbolag skapa en arbetsmiljö och en trygg arbetsmarknad som är både produktiv och tillfredsställande för alla inblandade.